Iranian Society of Microbiology (ISM)
 
  صفحه اصلی | SiteMap |English۱۴۰۳ پنج شنبه ۳۰ فروردين
 خبر ارسال چاپ برگشت

ویروس کرونا در آزمایشگاه درست نشده است؛ آنالیز ژنتیکی نشان می دهد که منشا این ویروس از طبیعت است

 

ویروس کرونا در آزمایشگاه درست نشده است؛ آنالیز ژنتیکی نشان می دهد که منشا این ویروس از طبیعت است

دانشمندان تئوری های توطئه آمیز درباره منشأ و ریشه های SARS- CoV- 2 را بررسی نمودند و ازابهامات آنها پرده برداری کردند.

شایعه شده این ویروس COVID-19که باعث ایجاد بیماری کرونا می شود، ساخته دست انسان است، اما دانشمندان با انجام یک مطالعه جدید اعلام کردند: پاندمی کرونا ویروس که جهان را در برگرفته، توسط یک ویروس طبیعی ایجاد شده، نه ویروسی که در آزمایشگاه ساخته شده باشد.

ساختار ژنتیکی ویروس نشان می دهد که SARS-CoV-2 مخلوطی از ویروس های شناخته شده نیست، که دست ساز انسانی باشد. کریستین اندرسن و همکارانش در مجله Nature Medicine گزارش کردند که این ویروس دارای ویژگی های غیر عادی است که این ویژگی ها تنها در پستانداری فلس دار به نام پانگولین (Pangolin) تشخیص داده شده است و این شاهدی بر این ادعا است که منشأ ویروس طبیعت است. زمانی که اندرسن، پژوهشگر بیماری های عفونی در موسسه تحقیقاتی اسکریپس در کالیفرنیا، برای اولین بار شنید که کرونا ویروس در چین شیوع پیدا کرده، این سوال برایش پیش آمد که منشأ این ویروس از کجاست؟

در ابتدا دانشمندان فکر می کردند که این ویروس با پرش عفونی مکرر از حیوانات بازار غذای دریایی در ووهان چین به یک انسان و سپس از آن فرد به سایر انسان ها منتقل شده است. تحقیقات سایر دانشمندان نشان می دهد که احتمالاً ویروس تنها یک بار از یک حیوان به یک فرد پرش داشته و تقریباً در اواسط نوامبر از یک انسان به انسان دیگر انتقال یافته است. اما کمی بعد از اینکه در اوایل ژانویه ساختار ژنتیکی ویروس کشف شد، شایعاتی مبنی بر مهندسی بودن ویروس در آزمایشگاه و بعد فرار تصادفی و یا عمدی از آن، ساخته شد.

یک اتفاق باعث پر و بال دادن به این نظریه های توطئه آمیز شد. رابرت گری یک ویروس شناس در دانشگاه تولان نیو اولینز میگوید: موسسه ویروس شناسی ووهان خیلی نزدیک به بازار غذاهای دریایی است و در آن مطالعاتی روی ویروس ها مانند کرونا ویروس هایی که در خفاش پیدا می شوند و توانایی بیماری زایی در انسان را دارند، انجام می دهند. این باعث شد مردم گمان کنند که ویروس به هرطریقی وارد فاضلاب شده و یا کسی آن را از آزمایشگاه خارج و آن را با خود به بازار و یا هرجای دیگری برده است. به گفته اندرسن، آزاد شدن تصادفی ویروس ها مانند سارس از آزمایشگاه ها که در گذشته اتفاق افتاده است، چیزی نیست که بتواند همیشه تکرار شود.

به دنبال سرنخ و مدرک

اندرسن تیمی از زیست شناسان تکاملی و ویروس شناسان از کشورهای مختلف تشکیل داد تا با بررسی مدارک بفهمند آیا این ویروس میتواند دست ساز انسان باشد و یا تصادفی از آزمایشگاه خارج شده باشد. آنها در شروع کار گفتند، بیایید این تئوری که میگوید ویروس منشا غیر طبیعی دارد را جدی بگیریم .در طی ملاقاتهای کاری با Slack و سایر پورتال های مجازی، دانشمندان ساختار ژنتیکی ویروس و توالیRNA  آن را برای بدست آوردن سرنخ و مدرک بررسی کردند. در نهایت مشخص شد که این ویروس ساخت انسان نیست. کسی که  قصد ساخت یک ویروس را دارد، باید با ویروس های شناخته شده کار کند و آنها را برای ویژگی های دلخواه مهندسی کند. اما ویروس SARS-CoV-2 اجزایی متفاوت با ویروس های شناخته شده دارد که حتماً باید از یک ویروس ناشناخته و یا ویروس های موجود در طبیعت آمده باشد.

نتایج مطالعه اندرسن و همکارانش خاطر نشان می کند، داده های ژنتیکی به طور انکارناپذیری نشان می دهد که SARS-CoV-2 برگرفته از هیچ یک از اجزای بدنه ویروس های به کارگرفته شده اخیر نیست، این ویروسی نیست که کسی بتواند با سر هم بندی آن را بسازد.

این یافته از آنالیزهای مختلف گسترده ای پرده برمی دارد که در BioExiv.org قبل ازپایان داوری مقاله پست شد و هدف آن پیدا کردن بخشی از HIV  در ویروس کرونا بود. سایر دانشمندان هم سریعاً به نقص هایی در این مطالعه اشاره کردند و نویسنده ها گزارش را پس گرفتند، اما با این حال این ایده که ویروس مهندسی شده است را ایجاد کرد. بعضی از قطعات ژنتیکی ویروس مشابه HIV است، اما بر اساس گفته های هودکرافت این مساله ای است که به ریشه هایی از ویروس های دارای اجداد مشترک طی تکامل بر می گردد. ادعای آنها شبیه آن است که من یک نسخه از کتاب ادیسه را بگیرم و بگویم اوه اینجا کلمه the دارد و بعد یک کتاب دیگر هم باز کنم و بگویم خدای من اینجا هم the دارد، پس قطعا باید بخش هایی از ادیسه در این کتاب باشد! این واقعا یک ادعای گمراه کننده است.

یافتن خصوصیات ویژه و عجیب

پس از این، گروه اندرسن کار بررسی این که آیا این ویروس می تواند از آزمایشگاه به طور تصادفی رها شده باشد یا نه را شروع کردند. او معتقد است که احتمال وقوع چنین اتفاقی وجود دارد، زیرا محققان زیادی در مناطق مختلف در حال آزمایش بر روی کرونا ویروس هایی هستند که پتانسیل آلوده کردن انسان را دارد. به گفته او خروج ویروس از آزمایشگاه، اغلب تصادفی است .اندرسن می گوید که دو ویژگی ویروس کرونا، توجه محققان را جلب کرده است. به طور اختصاصی، ژنی که پروتئین اسپایک کرونا ویروس را کد می کند، ۷١ بلوک سازنده ی RNA یا نوکلئوتیدها اضافی دارد که روی آن قرار گرفته است. این پروتئین اسپایک از سطح ویروس به صورت برآمدگی خارج شده و به آن اجازه می دهد تا به سلول های انسانی متصل و وارد آنها شود. ورود این21 نوکلئوتید به مولکول RNA باعث اضافه شدن 4 آمینواسید به پروتئین اسپایک اضافه می شود که جایگاهی برای آنزیم فورین که مسئول برش است، می سازد. آنزیم فورین در سلول های انسان تولید می شود و پروتئین ها را فقط در مناطقی که ترکیب خاصی از آمینواسید دارند، برش می دهد؛ مانند همان مناطقی که با ادغام این ویروس ایجاد می شوند. سارس و سایر ویروس های مشابه آن، این جایگاه های برش را ندارند. پیدا کردن جایگاه های برش فورین، حایز اهمیت است؛ وقتی که ویروس های آنفولانزای پرندگان توانایی برش توسط فورین را کسب کنند، غالباً راحت تر می توانند منتقل شوند. همچنین این ادغام باعث ایجاد جایگاهی برای اتصال مولکول های قند به پروتئین اسپایک می شود که پوششی برای محافظت ویروس در برابر سیستم ایمنی بوجود می آورد. پروتئین اسپایک ویروس کووید محکم تر از ویروس سارس به پروتئین ACE2 در سلول های انسانی متصل می شود. اتصالات محکم تر به SARS-coV-2 اجازه می دهد تا سلول ها را راحت تر آلوده کند. احتما لاً این دو خصوصیت با هم، علت مسری بودن زیاد کرونا ویروس هستند.

اندرسن می گوید این دو ویژگی، خیلی خاص هستند. من باید صادق باشم. من باورم نمی شود که این ویروس طبیعی باشد. این می توانست در کشت بافت یک آزمایشگاه رخ دهد، جایی که ویروس ها ممکن است حین همانندسازی های متعدد در ظروف آزمایشگاهی، جهش هایی هم کسب کنند. در طبیعت، ویروس های حامل این جهش ها ممکن است توسط انتخاب طبیعی حذف شوند، اما در ظرف های آزمایشگاهی، جایی که حتی ویروس های ضعیف هم نیازی به تلاش زیادی برای بقا ندارند، می توانند زنده بمانند.

اثبات این ادعا در طبیعت

محققان SARS-coV-2 را با سایر کرونا ویروس هایی که به تازگی در طبیعت کشف شده اند، همچون ویروس های موجود در خفاش و مورچه خوار فلس دار مقایسه کردند؛ SARS-coV-2 ترکیبی از ویروس های خفاش و مورچه خوار فلس دار است. ویروس ها به خصوص ویروس های RNA دار مانند کرونا ویروس، غالباً ژن هایشان را در طبیعت تغییر می دهند. پیدا کردن ژن های مرتبط با ویروس های مورچه خوار فلس دار، خیلی امیدوار کننده بود، زیرا آرایش ژنتیکی این ویروس ها تا بعد از کشف SARS-coV-2 ناشناخته بود. او می گوید: به این خاطر، احتمال این که کسی با آنها بتواند در آزمایشگاه کار کند، بعید بود. آن دسته از کرونا ویروس هایی که پانگولین را آلوده می کنند، سرنخ های مهمی را در رابطه با طبیعی بودن ویروسکرونا به محققان می دهند. طبق یافته های این گروه، سلولهای مورچه خوارهای فلس دار، آمینو اسید هایی دارند که باعث ایجاد اتصالات محکم پروتئین اسپایک به ACE2 می شوند. بسیار واضح است این اتفاقی است که در طبیعت رخ داده است. جایگاه های اتصال قند، نشانه ی دیگری برای طبیعی بودن این ویروس است. این قند ها یک پوشش موسینی ایجاد می کنند که از ویروس در برابر حمله های سیستم ایمنی محافظت می کند. اما ظرف های محیط کشت آزمایشگاهی، سیستم ایمنی ندارند، که احتمال این که چنین سازگاری از رشد ویروس در آزمایشگاه حاصل شده باشد را بعید می سازد؛ این توضیح فرضیه ی ایجاد ویروس در کشت بافت را رد می کند.

 

http://www. scincenews.org/article/coronavirus-covid-19-not-human-made-lab-genetic-analysis-nature

 

مترجمین: مریم صدقی، ثمین عباسی دزفولی

با نظارت و رهنمایی و ویراستاری سرکارخانم دکتر عزت عسکرانی دانشیار ژنتیک دانشگاه الزهرا (س)


1399/01/12


انجمن ميكروب شناسی ايران

در سال 1345 گروهي از اساتيد ميكرو بشناسی در كشور ضرورت تشكيل نهادي براي سازماندهي مطالعات ميكروب شناسي را احساس نموده و انجمن ميكروب شناسي ايران را بنا نهادند. بعد از انقلاب شكوهمند اسلامي ايران، انجمن ميكروب شناسي ايران (ISM) در سال 1375 جهت تبادل اطلاعات باليني و جديدترين يافته هاي پژوهشي در زمينه ميكروب شناسي تشكيل گرديد. انجمن ميكروب شناسي ايران 2 مجله علمي معتبر را منتشر مي سازد كه عبارتند از مجله ميكروب شناسي ايران كه به زبان انگليسي منتشر مي شود و مجله ميكروب شناسي پزشكي ايران كه به زبان فارسي منتشر مي گردد.    ادامه مطلب>>


برگزاری بیست و پنجمین كنگره بين المللی ميكروب شناسی

احتراماً به استحضار کلیه اساتید، همکاران و دانشجویان در مراکز آموزشی، پژوهشی و تشخیصی و واحدهای تولیدی و دانش بنیان در سراسر کشور می رساند بیست و پنجمین كنگره بين المللی ميكروب شناسی و رویدادهای جانبی آن از تاريخ ۶ لغايت ۸ شهریورماه سال ۱۴۰۳ در دانشگاه علوم پزشکی مازندران برگزار می گردد.
لذا از تمامی پژوهشگران و دانشجویان دعوت می گردد تا جهت شرکت علمی در این همایش مهم که همچون سال های قبل با حضور گسترده اساتید داخلی و بین المللی برگزار می شود، نسبت به ثبت نام علمی و ارسال مقاله اقدام نمایند.
اطلاعات تکمیلی در خصوص محورهای کنگره و نحوه ارسال مقاله از طریق سایت بزودی از طریق دبیرخانه کنگره اعلام خواهد شد.

اخبار انجمن
معرفی پيشكسوتان انجمن

دکتر پرویز مالک نژاد در 15 تیر ماه 1322 در سنندج متولد شد. پس از اخذ دیپلم از دبیرستان مروی در مهرماه 1344 در رشته دامپزشکی دانشگاه تهران شروع به تحصیل کرد. در طول دوران تحصیل خود در این رشته، افتخار شاگردی پروفسور تاج بخش، پروفسور رفیعی، پروفسور نقشینه و پروفسور نشاط را داشتند. ایشان دوره تحصیلات دامپزشکی را در سال 1350 به پایان رساند و پس از اتمام دوران خدمت خود در شهرکرد، به عنوان استادیار در انستیتو رازی در بخش ویروس شناسی مشغول به فعالیت علمی شد. ایشان در سال 1354 وارد دانشکده پزشکی در رشته تخصصی میکروب شناسی شدند. ... ادامه


گالری

گالری فیلم
گالری تصویری
عضویت در خبرنامه
لطفا ایمیل خود را جهت دریافت خبرنامه وارد و سپس روی دکمه ارسال کلیک نمایید
ایمیل:
تلفن همراه:
تماس باما
آدرس تهران - خیابان کارگر شمالی - روبروی مرکز قلب - خیابان خیابان شهید دانش ثانی (مجد)- پلاک 15 واحد 2
تلفن: 88632456-021 - 09331446539
پست الکترونیکی : Info@Ism.ir
                       i.s.microbiologyy@gmail.com
دوستان ما
وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكي
سازمان نظام پزشکی جمهوری اسلامی ایران
جامعه علمی آزمایشگاهیان ایران
آمار مراجعه به سایت: امروز: 40 | ماه جاری: 103414 | کل مراجعات: 1267091
کلیه حقوق این سایت متعلق به انجمن ميكروب شناسي ايران می باشد.