Iranian Society of Microbiology (ISM)
 
  RSS| SiteMap |English۱۴۰۲ سه شنبه ۲۹ اسفند
 خبر ارسال چاپ برگشت

موفقیت چشمگیر دانشمندان در مبارزه با COVID-19

  دانشمندان پاکستان به موفقیت چشمگیری در مبارزه با COVID-19 دست یافتند


یک تیم تحقیقاتی در ماه مارس 2020 توانست آنتی بادی ها را ازاولین نمونه خون جدا سازی و خالص سازی کرده و سپس با استفاده از تکنیک اولترافیلتراسیون مواد نامطلوب باقیمانده را از محصول نهایی خارج کرده و آنتی بادی ها را تغلیظ نماید. این تیم از خون اهدایی از بیماران COVID-19 بهبود یافته برای خالص سازی آنتی بادی هایی که قادر به خنثی سازی ویروس کرونا هستند، استفاده کرده است. این روش درمانی در برابر ویروس کرونا ایمن، کم خطر و بسیار مؤثر است. با این روش، ایمونوگلوبولین پس از جداسازی آنتی بادی های موجود در خون بیمار بهبود یافته از کرونا تهیه می شود.
این روش با پلاسما درمانی بسیار متفاوت است و لازم به یادآوری است که درمان توسط هایپر ایمونوگلوبولین (H-IVIG) در شرایط عادی توسط سازمان غذا و داروی آمریکا (FDA) تأیید شده است. از طرف دیگر درمان پلاسما به دلیل عوارض جانبی فقط در موارد اضطراری مجاز است.
تیم تحقیقاتی دانشگاه داو به سرپرستی دکتر شوکت علی پس از روزها کار سخت و مداوم، با توجه به وضعیت بحرانی موجود، این H-IVIG را توسعه داده اند. آنها آنتی بادی ها را ازاولین نمونه خون جدا سازی و خالص کرده و سپس با اولترافیلتراسیون مواد ناخواسته باقیمانده را از محصول نهایی خارج کرده و آنتی بادی ها را تغلیظ نمودند. این تیم از خون اهدایی از بیماران COVID-19 بهبود یافته برای خالص سازی آنتی بادی هایی که قادر به خنثی سازی ویروس کرونا هستند، استفاده کرده است.
این اولین گزارش جهانی از جداسازی، فرمولاسیون و نشان دادن ایمنی ایمونوگلوبولین خالص شده از بیمار بهبود یافته
COVID-19 است و می تواند پرتوی امیدی در این شرایط بحرانی باشد، زمانی که مردم انتظار دارند پژوهشگران کشورشان
برای انجام این کار بزرگ پیشقدم شوند و به ملت خود خدمت کنند .
این روش نوعی ایمن سازی غیر فعال نیز هست، اما از آنتی بادی های خالص به جای کل پلاسما استفاده می کند. این درمان
نسبت به انتقال پلاسما ایمن تر و مؤثرتر به حساب می آید، زیرا انتقال اجزای نامطلوب خون مانند پروتئین های پلاسما،
پاتوژن های باکتریایی و ویروسی را به همراه ندارد. چنین آنتی بادی های خالصی در سطح جهانی برای درمان بیماری هایی
مانند کزاز، هاری، آنفلوانزا و هپاتیت به صورت تجاری در دسترس هستند. از همین استراتژی به شکل مؤثری در زمان
بیماری های واگیردار دیگری مانند SARS ، MERS و EBOLA استفاده شده است.
آنتی بادی های خالص بدست آمده از خون بیماران COVID-19 بهبود یافته، قادر به خنثی سازی ویروس کرونا بوده است.
تست آزمایشگاهی و آزمایش ایمنی محصول فرمولاسیون شده )ویالهای آزمایشی( در حیوانات موفقیت آمیز بوده است. معاون
دانشگاه پروفسور سعید قریشی وظیفه هماهنگی بین پزشکان بیمارستان داو با اعضای این تیم تحقیقاتی را برعهده دارد تا به
تدوین راهبردی برای تحقق الزامات اخلاقی و نظارتی آزمایشات بپردازند.
سرپرست تیم محقق برجسته دکتر شوکت علی رییس دانشکده بیوتکنولوژی داو و سایر اعضای تیم هستند. این تیم از پشتیبانی فوق العاده معاون رئیس جمهوری قدردانی کرده و گفته اند برای ارتقای دستاوردهای خود مصمم هستند. آن ها برای جمع آوری خون اهدایی بیشتر و به موازات آن برای افزایش روند تولید خود سخت در تلاشند.
این یک گام بزرگ به سوی تلاش های بین المللی برای کنترل مرگ و میر بیماری COVID-19 است. در حال حاضر شش شرکت چند ملیتی مشهور جهان به مسیری مشابه تولید IVIG از بیماران بهبود یافته دست یافته اند. در همین راستا، دانشگاه داو در گسترش تولید اولین IVIG محلی در برابر ایجاد بیماری COVID-19 در پاکستان پیشگام بوده است. پیش از این
نشان داده شده بود که COVID-19 شایع در پاکستان دارای چند جهش است، از این رو پیش بینی می شود که IVIG محلی در برابر ویروس های محلی بسیار سودمند و کارآمد باشد.
دانشگاه علوم پزشکی داو پاکستان اقدامات پیشگامانه ای را برای مقابله با کرونا ویروس جدید COVID-19 انجام داده است، با اولین جدا سازی ویروس SARS-COV-2 برای تعیین توالی ژنوم ، سپس کشف ژن های انسانی مقاوم در برابر ویروس و اکنون نیز آنتی بادی ها را جدا کرده و خالص سازی نموده که متشکل از فراکشن ایمونوگلوبولین پلاسمای بیماران بهبود یافته است.

ترجمه: عزت عسگرانی، مریم صادقی اصل
گروه بیوتکنولوژی، دانشکده علوم زیستی – دانشگاه الزهرا

1399/01/30


انجمن ميكروب شناسی ايران

در سال 1345 گروهي از اساتيد ميكرو بشناسی در كشور ضرورت تشكيل نهادي براي سازماندهي مطالعات ميكروب شناسي را احساس نموده و انجمن ميكروب شناسي ايران را بنا نهادند. بعد از انقلاب شكوهمند اسلامي ايران، انجمن ميكروب شناسي ايران (ISM) در سال 1375 جهت تبادل اطلاعات باليني و جديدترين يافته هاي پژوهشي در زمينه ميكروب شناسي تشكيل گرديد. انجمن ميكروب شناسي ايران 2 مجله علمي معتبر را منتشر مي سازد كه عبارتند از مجله ميكروب شناسي ايران كه به زبان انگليسي منتشر مي شود و مجله ميكروب شناسي پزشكي ايران كه به زبان فارسي منتشر مي گردد.    ادامه مطلب>>


برگزاری بیست و پنجمین كنگره بين المللی ميكروب شناسی

احتراماً به استحضار کلیه اساتید، همکاران و دانشجویان در مراکز آموزشی، پژوهشی و تشخیصی و واحدهای تولیدی و دانش بنیان در سراسر کشور می رساند بیست و پنجمین كنگره بين المللی ميكروب شناسی و رویدادهای جانبی آن از تاريخ ۶ لغايت ۸ شهریورماه سال ۱۴۰۳ در دانشگاه علوم پزشکی مازندران برگزار می گردد.
لذا از تمامی پژوهشگران و دانشجویان دعوت می گردد تا جهت شرکت علمی در این همایش مهم که همچون سال های قبل با حضور گسترده اساتید داخلی و بین المللی برگزار می شود، نسبت به ثبت نام علمی و ارسال مقاله اقدام نمایند.
اطلاعات تکمیلی در خصوص محورهای کنگره و نحوه ارسال مقاله از طریق سایت بزودی از طریق دبیرخانه کنگره اعلام خواهد شد.

اخبار انجمن
معرفی پيشكسوتان انجمن

دکتر پرویز مالک نژاد در 15 تیر ماه 1322 در سنندج متولد شد. پس از اخذ دیپلم از دبیرستان مروی در مهرماه 1344 در رشته دامپزشکی دانشگاه تهران شروع به تحصیل کرد. در طول دوران تحصیل خود در این رشته، افتخار شاگردی پروفسور تاج بخش، پروفسور رفیعی، پروفسور نقشینه و پروفسور نشاط را داشتند. ایشان دوره تحصیلات دامپزشکی را در سال 1350 به پایان رساند و پس از اتمام دوران خدمت خود در شهرکرد، به عنوان استادیار در انستیتو رازی در بخش ویروس شناسی مشغول به فعالیت علمی شد. ایشان در سال 1354 وارد دانشکده پزشکی در رشته تخصصی میکروب شناسی شدند. ... ادامه


گالری

گالری فیلم
گالری تصویری
عضویت در خبرنامه
لطفا ایمیل خود را جهت دریافت خبرنامه وارد و سپس روی دکمه ارسال کلیک نمایید
ایمیل:
تلفن همراه:
تماس باما
آدرس تهران - خیابان کارگر شمالی - روبروی مرکز قلب - خیابان خیابان شهید دانش ثانی (مجد)- پلاک 15 واحد 2
تلفن: 88632456-021 - 09331446539
پست الکترونیکی : Info@Ism.ir
                       i.s.microbiologyy@gmail.com
دوستان ما
وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكي
سازمان نظام پزشکی جمهوری اسلامی ایران
جامعه علمی آزمایشگاهیان ایران
آمار مراجعه به سایت: امروز: 165 | ماه جاری: 95007 | کل مراجعات: 1251326
کلیه حقوق این سایت متعلق به انجمن ميكروب شناسي ايران می باشد.